ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΜΕΤΡΟΛΟΓΙΑ

Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της 01 dB, brand  της γαλλικής εταιρείας ACOEM και διαθέτει στην Ελληνική & Κυπριακή αγορά τα πλέον σύγχρονα συστήματα μετρολογίας Θορύβου και Δονήσεων (Θ&Δ) καθώς και την πλήρη υποστήριξη προγραμμάτων παρακολούθησης Συγκοινωνιακού Θορύβου με έμφαση στον Οδικό Κυκλοφοριακό Θόρυβο (Ο.Κ.Θ.), τον αεροπορικό θόρυβο, καθώς και τον αερόφερτο, δομόφερτο και εδαφομεταφερόμενο θόρυβο και τις δονήσεις από την λειτουργία Μέσων Σταθερής Τροχιάς (Τραμ, Μετρό, Σιδηροδρομικά Δίκτυα, κτλ), με μόνιμους ή/και κατάλληλα διαμορφωμένους κινητούς αυτοκινούμενους σταθμούς .Οι μετρολογικές αυτές διατάξεις πληρούν τις απαιτήσεις της νέας Ευρωπαϊκής Οδηγίας περιβαλλοντικού θορύβου 2002/49/ΕΚ. και της νέας ελληνικής νομοθεσίας και είναι εξοπλισμένες με στατιστικούς αναλυτές θορύβου, διατάξεις μικροφώνων παντός καιρού (σε ειδικούς τηλεσκοπικούς ιστούς) και κατάλληλα λογισμικά αποθήκευσης και επεξεργασίας. Παράλληλα εξασφαλίζει την δυνατότητα προμήθειας, εγκατάστασης και υποστήριξης Μόνιμων Σταθμών Παρακολούθησης Θ&Δ, όπως ήδη λειτουργούν στην ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ και στο ΤΡΑΜ της Αθήνας με  χρήση προηγμένων συστημάτων τηλεματικής επικοινωνίας.

Το τερματικό παρακολούθησης θορύβου (noise measurement station) CUBE 4G Class 1 εξασφαλίζει  ένα πλήρες δίκτυο μετρολογίας θορύβου και είναι  σχεδιασμένο για κάθε εφαρμογή, μπορεί να προσαρμοστεί για να ταιριάζει στις ανάγκες σας: φορητό σε θήκη μεταφοράς που αντέχει τις καιρικές συνθήκες ή σταθερό σε μονάδα της επιλογής σας. Προσφέρει εξαιρετική συνδεσιμότητα, με ενσωματωμένο μόντεμ 4G, WiFi 802.11 b / g / n, συνδέσεις Ethernet και GPS. Παρακολουθεί όλο το εικοσιτετράωρο κρατώντας σας  ενήμερους σε ενδεχόμενα συμβάντα για το σύνολο των δεικτών θορύβου.

Το σύστημα CUBE 4G είναι πιστοποιημένο κατά IEC 61672 και διαπιστευμένο κατά LNE & PTB. Διαθέτει εξαιρετικά προηγμένα λογισμικά διαχείρισης (dB@admin) καθώς και τη δυνατότητα ανάλυση δεδομένων (dBTrait). Επιπλέον με την κατάλληλη ρύθμισή του μπορεί και παρουσιάζει οποιαδήποτε στοιχεία και γραφικές απεικονίσεις καθώς και συνθέτει αναφορές (dBreport). Κάθε ανεξάρτητη μονάδα καταγραφής του οδικού περιβαλλοντικού συγκοινωνιακού θορύβου έχει τη δυνατότητα καθημερινής έκδοσης των βασικών δεικτών Lden, Ld, Le & Ln. Με απόλυτα ασφαλές ιδιωτικό website WEB MONITORING είναι δυνατή η συνεχής απόδοση δεδομένων και υπολογισμών (display data and calculations).

Το Acoustic Connected Terminal ACT-400 αποτελεί τη νεότερη προσθήκη στη σουίτα τερματικών, αισθητήρων και μετρητών παρακολούθησης θορύβου της Acoem. Συνδυάζει την ακρίβεια ενός ηχομέτρου Class 1 με τη μέγιστη προστασία ενός κιτ εξωτερικού χώρου και την πλήρη συνδεσιμότητα μέσω του συστήματος διαχείρισης θορύβου Cadence™ καθώς και άλλων πλατφορμών ανοιχτού κώδικα.

Το ACT-400 βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική με το αξιόπιστο τερματικό παρακολούθησης θορύβου CUBE 4G της Acoem και το ηχόμετρο IEC 61672 Class 1 FUSION 4G. Αφαιρώντας την οθόνη και τα αξεσουάρ, αλλά διατηρώντας όλη την τεχνολογία πάνω στην οποία βασίζεται η αξιοπιστία της μετρολογίας θορύβου, το κόστος ελαχιστοποιήθηκε.

Ο αισθητήρας λειτουργεί ως σύστημα παρακολούθησης και όχι ως μετρητής χειρός, χωρίς να χρειάζεται εξωτερικό μικρόφωνο. Τροφοδοτείται με σταθερή παροχή ρεύματος αλλά διαθέτει και μπαταρία. Για τη μεγαλύτερη δυνατή ευκολία η ρύθμισή του μπορεί να ρυθμιστεί αυτόματα και εξ αποστάσεως. Σε περίπτωση απώλειας της σύνδεσης, υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης του οργάνου να ειδοποιήσει τον χρήστη και να ξεκινήσει να αποθηκεύει τα δεδομένα σε μια εσωτερική κάρτα SD.

Το ACT-400 προσφέρει εξαιρετική συνδεσιμότητα, με ενσωματωμένο μόντεμ 4G, WiFi, συνδέσεις Ethernet και GPS καθώς και στιβαρό, αδιάβροχο περίβλημα για την εύκολη τοποθέτηση του στο πεδίο.

Η νέα έκδοση Web Monitoring 3.0 01dB είναι μια απλή και αποτελεσματική λύση για την παρακολούθηση του περιβαλλοντικού θορύβου και των κραδασμών, βελτιώνοντας την εμπειρία του χρήστη και την παραγωγικότητα με (α) ένα νέο στυλ γραφικών για βελτιωμένη αναγνωσιμότητα δυναμικών καρτελών και εμφάνιση ή απόκρυψη πληροφοριών, (β)νέα γραφικά σε heat map, (γ) ένα νέο banner με πληροφορίες για τον καιρό, (δ) μια άμεση ενσωμάτωση της ετήσιας σελίδας σύνοψης διαχείρισης συναγερμών, (ε) επανεξέταση βασικού δείκτη και (στ) συνοπτικές αναφορές.