ΑΚΟΥΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΗΧΟΜΕΤΡΑ

Το νέο Fusion 4G της Acoem αποτελεί την νέα και πιο αναβαθμισμένη έκδοση του FUSION SLM και είναι ο μόνος μετρητής/αναλυτής στάθμης ήχου IEC 61672 Class 1 στην αγορά με ενσωματωμένο μόντεμ 4G και επιλογή σκανδάλης (trigger & advance trigger), ενδείξεις αεροσκαφών και επιλογές προώθησης δεδομένων (push data) της επιλογής σας. Το FUSION 4G είναι διαπιστευμένο κατά LNE & PTB. Πληροί όλες τις τεχνικές προδιαγραφές που περιέχονται στις Δημοσιεύσεις 651 και 804 της Διεθνούς Ηλεκτροτεχνικής Επιτροπής (I.E.C. PUBLICATIONS 651-1979 και 804-1985), καθώς και τα πρότυπα IEC 1260 και IEC 61672-1 και τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες 2000/14/ΕΚ, 2002/49/ΕΚ. Διαθέτει επεξεργαστή για ολοκληρωτική και ποσοστομοριακή ανάλυση περιβαλλοντικού θορύβου και καταγράφει τις παραμέτρους μέτρησης: Lp (SPL), Leq, Lmax, Lmin, Pmax (L peak), DOSE (ανηγμένη δόση στο 8ωρο), Lep,d , L50 (τιμή ηχοστάθμης που υπερβαίνεται στο 50% του χρόνου μέτρησης), L1, L5, L10, L90, ημερομηνία, ώρα και διάρκεια δειγματοληψίας με βήμα τουλάχιστον 10 ms. Έχει την δυνατότητα ανάλυσης δεδομένων και παρέχει οκταβική και τρίτο-οκταβική χρονική μεταβολή, των δεικτών Ln, Lden, Ld-e, Lday, Levening, της διακύμανσης της συνεχούς ισοδύναμης στάθμης και των στατιστικών αναλύσεων σε επιλεγμένες χρονικές περιόδους  καθώς επίσης και για συγκεκριμένα συμβάντα θορύβου. Όλα τα παραπάνω στοιχεία μπορούν να οπτικοποιηθούν σε μορφή πινάκων, σε διαγραμματική μορφή καθώς και να αντιγραφούν σε κάθε είδους κειμενογράφο ή λογισμικό υπολογιστικών φύλλων (π.χ. Word, Excel). Με το μόντεμ 4G δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων με υψηλές ταχύτητες καθώς και η απομακρυσμένη ρύθμιση και παρακολούθηση, σε πραγματικό χρόνο, του οργάνου. Παράλληλα, ο χρήστης ειδοποιείται με γραπτό μήνυμα σε περίπτωση “συμβάντος”. Το FUSION 4G, δίνει τη δυνατότητα κάλυψης όλων των αναγκών ακουστικής μετρολογίας— περιβαλλοντικές μετρήσεις (προαιρετικά αδιάβροχο), κτιρίων ή/και παρακολούθηση σε μία συμπαγή αυτόνομη και αξιόπιστη συσκευή.

Το DUO της Acoem Class 1 αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη πρόταση συνδυάζοντας τις δυνατότητες ενός ολοκληρωτικού ηχόμετρου και ενός πλήρη σταθμού παρακολούθησης, χωρίς την ανάγκη επιπρόσθετου εξοπλισμό. Το DUO με την μεγάλη προσαρμοστικότητά του μπορεί και προσφέρει μια αξιοσημείωτη γκάμα λειτουργιών όπως: κατάλληλες και σχετικές ακουστικές ενδείξεις, έξυπνο σύστημα φίλτρων ανίχνευσης συμβάντων, συνεχής μετρολογική εγγραφή ήχου, η εγκατάσταση για απομακρυσμένη ακρόαση, αυτόματη ανίχνευση βαθμονομητή, ηλεκτρονικοί έλεγχοι για εξασφάλιση άρτιας μετρολογίας, κ.λπ. Επιπλέον το DUO είναι αδιάβροχο εξαλείφοντας όλες τις προκλήσεις που προκύπτουν στην τοποθέτηση στο πεδίο. Το DUO είναι πιστοποιημένο κατά IEC 61672 και διαπιστευμένο κατά LNE & PTB. Πληροί όλες τις τεχνικές προδιαγραφές που περιέχονται στις Δημοσιεύσεις 651 και 804 της Διεθνούς Ηλεκτροτεχνικής Επιτροπής (I.E.C. PUBLICATIONS 651-1979 και 804-1985), καθώς και τα πρότυπα IEC 1260 και IEC 61672-1 και τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες 2000/14/ΕΚ, 2002/49/ΕΚ. Το DUO ενσωματώνει εγγενώς πολλές μονάδες επικοινωνίας, όπως: Απευθείας σύνδεση USB, Δίκτυο Ethernet (καλώδιο RJ45), Δίκτυο Wi-Fi, Επικοινωνία 3G χάρη στην επιλογή Modem. Με οποιαδήποτε συσκευή (smartphone, tablet, PC κ.α), ο χρήστης μπορεί να αναλάβει τον έλεγχο του DUO χρησιμοποιώντας ένα απλό πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο. Το DUO ενσωματώνει έναν διακομιστή web που ονομάζεται dBDUO, ο οποίος παρέχει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες της συσκευής (διαμορφώσεις, κωδικοποίηση, ακουστική βαθμονόμηση και ηλεκτρική επαλήθευση, εμφάνιση στιγμιαίων τιμών σε πραγματικό χρόνο κ.α.). Η σύνδεση μπορεί να γίνει ασύρματα είτε με λειτουργία Wi-Fi είτε χρησιμοποιώντας το μόντεμ 3G. Ο χρήστης δεν χρειάζεται πλέον να προβεί στην επιλογή δύο συστημάτων. Το DUO είναι η σωστή επιλογή κάθε φορά.

Το ολοκληρωτικό ηχόμετρο Class 1 FUSION SLM περιλαμβάνει πολλές χρήσιμες λειτουργίες με λογικό κόστος και ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις περισσότερες ανάγκες ακουστικών καταγραφών(ακουστικό περιβάλλον, εργασιακός θόρυβος, κτιριακή ακουστική κλπ.). Στον βασικό εξοπλισμό του περιλαμβάνεται το λογισμικό dBTrait Viewer για την απλή και αποτελεσματική επεξεργασία των δεδομένων καταγραφής. Το FUSION SLM καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις του IEC 61672 Class 1, που παρέχεται με το πιστοποιητικό βαθμονόμησης. Το FUSION SLM μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ακουστικές μετρήσεις στις δύο κατευθύνσεις αναφοράς 0° ή 90° (με τη εξωτερική μονάδα DMK01), για προσαρμογή σε διαφορετικές πιθανές μετρήσεις (χερσαίες μεταφορές, αεροσκάφη, βιομηχανικός θόρυβος και εργοτάξια). Επιπλέον, με το FUSION SLM παρέχεται δωρεάν το λογισμικό dBInside Viewer, που επιτρέπει τυποποιημένους υπολογισμούς. Το FUSION 4G, το DUO καθώς και το FUSION SLM περιλαμβάνoυν επίσης την προαιρετική ενότητα λογισμικού «Building Acoustics», που αναπτύχθηκε για την μέτρηση και αξιολόγηση της ακουστικής απόδοσης των κτιρίων. Περιλαμβάνει: (α) αυτόματη ανίχνευση του τύπου της μέτρησης που εκτελείται, (β) δείκτες ποιότητας μέτρησης για το χρόνο αντήχησης (πρότυπο ISO 3382) και (γ) άμεσο υπολογισμό τυποποιημένων τιμών στο FUSION.